Νταραβεριτζήδες αντ΄αυτού

Θεόδωρος Ζαρέτος 24 Δεκ 2020

Φλόμωσες τον κόσμο στην ηθικολογία.

Τηνε βγάζεις σεργιάνι χρόνια τώρα, μπαλαντέρ στον πολιτικό τζόγο σου  για να βόσκεις ψυχές που ματώσανε για αξίες που κάποτε αντιπροσώπευσε το μεγαλύτερο ηθικό κίνημα που γνώρισε ποτέ ο Άνθρωπος, πρωτού το σαράκι της επαναστατικής κομματικής αλήθειας το διαλύσει σε καθεστώτα απόλυτου τρόμου.

 

Κρατάς νωπό το αίμα γιατί όσο δεν στεγνώνει μπορείς να τρέφεις το λαό με την απάτη του ηθικού σου πλεονεκτήματος.

Σε μάθανε πως είσαι ιδιοκτήτης της Ιστορίας και κατάντησες ένας ακόμα τυφλοπόντικας στα λαγούμια της, να σκάβεις για να φέρεις στην επιφάνεια όσο μίσος και διχασμό χρειάζεσαι για να σκεπάζεις την αλήθεια που σε εξαφανίζει από τον πολιτικό χάρτη.

 

Ήθελες την εξουσία αλλά όχι κολοβομένη, όχι μέσα στις ψευδαισθήσεις, με ανεξάρτητες δικαιοσύνες και τέτοια αστικά.

Και όταν έκανες κυβέρνηση δεν έχασες χρόνο.

Το μίγμα αμορφωσιάς κι αλαζονείας πούσαι φκιαγμένος σ? έκανε να πιστέψεις πως μπορούσες να κάνεις τα πάντα, πως ήσουνα άτρωτος.

 

Και άρχισες το νταραβέρι.

Ηθικό πλεονέκτημα για τα μικρά κορόιδα του λαού και τροπολογίες για τα μεγάλα τζάκια των απατεώνων.

Τον καιρό της γάτας Ιμαλαΐων τα αλισβερίσια, η συναλλαγή κι οι δουλειές περνάγανε όλες από τα χέρια σου.

Σε κανένανε δεν είχες εμπιστοσύνη.

 

Αλλά μετά εγίνηκες πρωθυπουργός, δεν επιτρεπότανε να τρέχεις ο ίδιος στα deals με τους Μαδούρους και τους Καλογριτσαίους.

Έπρεπε άρχοντας πια, να σιάξεις και συ την αυλή σου, να νοικοκυρευτείς, να τρέχεις με τα αερόπλανα σε Ευρώπες κι Αμερικές για φωτογραφίες και ομιλίες και δείπνα και λούσα και χαϊλίκια, αλλά πάντα σαν απλό παιδί, όλα κι όλα, αγραβάτωτος Κυψελιώτης μάγκας, ωραίος, με περίεργα Αγγλικά του εξατάξιου και βίλα του πεντακοσάρικου παρά θιν? αλός.

 

Και τους βρήκες. Δεν ήτανε δα και δύσκολο.

Νταραβεριτζήδες αντ? αυτού, όλοι με ηθικό πλεονέκτημα!

Αγωνιστές αθρώπους, αντιχουντικούς με όνομα στην κενωνία, παιδιά καλά κι ευγενικά που ποτές δεν είχανε δώσει αφορμή στη γειτονιά.

 

Κακό πράμα όμως ν? αφήνεις τα μυαλά σου να παίρνουνε αέρα.

Κι η αλαζονεία κακό πράμα κι αυτή

Τυφλώνει!

Σου θολώνει το μυαλό τόσο που με τ? αποκαΐδια του αλλουνού ανάβεις το πούρο σου στο επίστεγο του κότερου του ταξικού εχθρού και ξαπλάρεις στην πολυθρονάρα σίγουρος πως έχεις στο τσεπάκι τις ερχόμενες εκλογές.

Ο πωλών τοις μετρητοίς.

Άτρωτος κι ανέγγιχτος!

 

Και δεν προσέχεις πώς οργανώνουνε τις δουλειές οι αυλικοί σου και γίνονται κι αυτοί αλλαζόνες, φαντάζονται κι αυτοί πως είναι άτρωτοι κι ανέγγιχτοι, είναι μεταδοτικό.

Και νάααα οι νεοπλουτισμοί του Πετσίτη, νάαα οι συμβάσεις που τις γυρνάει πίσω η ευρωπαϊκή επιτρόπα γιατί σου λέει «τι διάλο τζάμπα το δίνεις φιλέτο πράμα;» και νάαα οι τσαπατσουλιές στην Αττικής για να στήσει ΣΥΡΙΖΟκάναλο ο χρεοκοπημένος βοσκός Καλογρίτσας, νάααα τα χουντιλίκια με τις κουκούλες του Παπαγγελό, νάαα το μαγαζί του Παππά γκώσαμε!

 

Και προχτές άλλα πάλι.

Price waterhouse Coopers.

Υπερεθνικός κολοσσός που την ώρα που έκανε φύλλο και φτερό την εισηγμένη «τρελιάρα» Folli-Follie έπεσε απάνω σε κάτι email που μπλέκουνε άσκημα αθρώπους αγωνιστές, παιδιά καλά κι ευγενικά που ποτές δε δώσανε αφορμή στη γειτονιά.

 

Καλά πάμε.

Από τους Καλογρίτσες στους Κοτσολιούτσους ένα πούρο δρόμος.

Θα συζητηθεί.