Oι 17 του ΣΥΡΙΖΑ ως σημαδούρα μόνιμης παρακμής

Νίκος Γκιώνης 21 Ιαν 2021

Ας  πάμε στο προφανές  της δήλωσης των 17 ανωτάτων στελεχών του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ . Ας την δούμε αποστασιοποιημένα κι όχι ως σχετιζόμενη συγκριτικά με άλλα περιστατικά φυλακίσεων ή διώξεων , όπου ο Καθαρός Λόγος δεν άγγιξε τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εκφραστεί από τον τελευταίο  κι εκεί η συμπαράσταση επί τη βάσει των ίδιων ανθρωπιστικών ….αν και ακατάληπτων….κριτηρίων , όπως στην περίπτωση του serial Killer της 17Ν. Γιατί κατά συρροήν δολοφόνος σύμφωνα με τα Εγχειρίδια της Εγκληματολογίας είναι εκείνος που δολοφονεί τρία ή τέσσερα ανθρώπινα όντα από πρόθεση.

Η μεγάλη αυταπάτη εδώ κι αλλού είναι πως η επίκληση ενός ανώτερου ιδανικού ιδεολογικής χροιάς σε καθιστούν αυτόματα αντάρτη πόλεων ή αντιστασιακό ή ..οπωροπώλη , όπως ορίζει ο κάθε σαλεμένος νους που αρπάζει το όπλο και σκοτώνει.

Κι όμως δεν διαφέρει σε τίποτα από τους πρωταγωνιστές των νουάρ της Σκανδιναβίας ίσαμε τον Χάνιμπαλ Λέκτερ της ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ.

Διαφορετικές ιδεοληψίες με την ίδια όμως ψυχικώς νοσογόνο προέλευση.

Ο καθηλωμένος και μη δυνάμενος να μετασχηματιστεί σε αρτιότερες μορφές ΣΥΡΙΖΑ , εγκλωβισμένος στις διαρκείς φωνές που ακούει αντιπροσωπεύεται από την ΄΄ μαρίδα ΄΄ των ανωτέρων στελεχών του , ώστε να κρυφτεί σε πρώτη οπτική η ηγετική ομάδα ή μάλλον οι ηγετικές ομάδες του σήμερα . Ο ΣΥΡΙΖΑ που φυλάκισε αναπόδεικτα την οικ. Παπαντωνίου στα όρια της φυσικής εξόντωσης , ο ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε χαίνουσες πληγές με την υπόθεση NOVARTIS είναι ο ίδιος που υποδύεται τον φορέα χριστιανικής αγάπης για τον εν λόγω καταδικασθέντα καθώς του κόπηκαν οι συχνές βόλτες για καφεδάκι στο Σύνταγμα και πότε πότε στην οδό Θάνου Αξαρλιάν . Κι ο κατάδικος το ρισκάρει με την ζωή του σαν καρικατούρα του Μπόμπυ Σάντς του 1980 στο Μπέλφαστ. Ο νοσηρός μεγαλομανής νάρκισσος εκβιάζει τους ανθρώπους , που αν συνέχιζαν θα του έδιναν και βραδείες του Δημοσίου κατά την επιστροφή του στην φυλακή. Αυτά τα ιδεοληπτικά ακροαριστερά στερεότυπα των Ερυθρών Ταξιαρχιών μα και των ακροφασιστικών στοιχείων της Ιταλικής Όρντινε Νουόβο της Μπολόνια το 1980 , είναι  ο παραμένων μυελός των οστών των ηγετικών προσωπείων του ΣΥΡΙΖΑ που με δειλία κρύβονται πίσω από την κ.Καββαδία ή τον κ.Λάμπρου , τον σύμβουλο επί των σωφρονιστικών του Νίκου Παρασκευόπουλου. Φυσικά ο εν λόγω κατάδικος είναι επί τη βάσει της κείμενης νομοθεσίας εκεί που είναι εκτός κι αν κριθεί αρμοδίως πως σωφρονίστηκε μετερχόμενος των προνομιών της Πολιτείας όπως συνέβη με τον Παπαχρόνη κι άλλους ειδεχθείς . Αλλιώς  ας βρει τονπατέρα Γερβάσιο ή λάμα ή σαμάνο ή οποιονδήποτε όπως ο επίσης serial Killer  Κώστας Πάσσαρης. Δικαίωμα του κι ως εκεί, εκτός κι οι Αρχές αποφανθούν πως υπάρχει παραβίαση των  δικαιωμάτων επί στοχευμένης και αποδεικτικής καταγγελίας , οπότε θα πράξουν καθώς ορίζουν οι φετφάδες.

Άκουσα χτες σε κάποιο WEB  τον διαρκώς εγκαλούμενο – από τον Χ.Καλογρίτσα – πρώην υπουργό Νίκο Παππά να αποφαίνεται πως ο Μητσοτάκης πέφτει όπου νάναι  αλλά με μπροστάρηδες τα νέα παιδιά τα οργισμένα αυτής της περιόδου. Δεν το διευκρίνησε περισσότερο όμως ένα κάποιο κλείσιμο του ματιού για μπάχαλα το έκανε εστιάζοντας στους τρόπους περιφρούρησης των ΑΕΙ . Φυσικά ο ίδιος έκανε τα μεταπτυχιακά του στην Σκωτία όπου κι εργάζονταν εκ του ασφαλούς καθώς εκεί , στις Οξφόρδες  και τους συναφείς μ΄αυτήν προορισμούς , δεν χωράνε τέτοια.

Βλέπετε με απλή αλληλουχία πως ο κατάδικος της 17Ν , εκτός των δεινών εγκληματικών προσόντων του , είναι η φάκα και το τυρί της εγκλωβισμένης ιδεοληψίας του λαϊκιστικού κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και το επίχρισμα βίας που μέσα της υπάρχει επανεπιχειρεί με αδιέξοδους τρόπους να το ξεβράσει μέσα από διαδρόμους – υποτίθεται – ευγενών απόψεων.

Αυτός παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ , αυτός εξακολουθεί να είναι ο αμήχανος Αρχηγός , αυτό είναι το 2010 και το 2011 που κυριαρχεί στην ανορθολογική τους σκέψη ως καρικατούρα και σήμερα , αυτός είναι ο συνειδητός ή ασύνειδος ιδεολογικός εμβρυουλκός της πρόκλησης βίας των σταφυλιών της οργής για να θυμηθώ τον Τζ. Στάινμπεκ .

Συνειδητά έγιναν όσα έγιναν κάποτε και το ΄΄ δεν μετανοιώνω ΄΄ δεν αφορά μόνο στον έγκλειστο κατά συρροήν μα και στους πονηρούς ομόσταυβλους , τους παντοτινούς οδηγητές της βίας ακόμα κι αν δεν υπάρχουν οι συνθήκες γι ΄αυτήν  εκβιάζοντας κι αυτόν τον Κάρολο Μάρξ και τα συμπεράσματά του ή τις προτροπές για την βία ως μαμμή της Ιστορίας.

Κι έτσι ύπουλα σαν αφανή καρκινώματα διακονούν τις αειθαλείς αν και κατεστραμμένες ιδεοληψίες σαδιστικού τύπου για την Παιδεία .

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΚΙΝΑΛ – αν και δε μου πέφτει λόγος – καλό είναι να τον αφήσει μόνο του , δεν έχει καμμιά δουλειά ένα αστικού τύπου Κεντρώο – Κεντροαριστερό κόμμα να παραλλάσσει τις ανοησίες του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφρούρηση δημοσίων χώρων , που την λένε ένοχα αστυνόμευση . Γιατί θα στιγματιστεί στο πρώτο μπάχαλο που θα γίνει , και θα μνημονευτεί .Άλλωστε αφορά στοχευμένα ΑΕΙ κι όχι το σύνολό τους  μιάς κι απότι μαθαίνω μερικοί εχέφρονες της Κ.Ο . λένε άλλα από αυτά που πιστεύουν , μα δεν θέλουν να είναι τα θύματα αμνοερίφια του επανελθόντος λαϊκισμού παλαιού πασοκικού τύπου , που πέθανε οριστικά με την πρώτη μαχαιριά από τον ίδιο τον ιδρυτή την περίοδο 1990 – 1993 . Δεν χρειάζεται να υπάρξουν αναιρέσεις εκβιαστικού τύπου πρότασης Γιαννίτση γιατί ο λογαριασμός έρχεται πάντα μετά. Ας αφήσει την Κουφοντίνεια  καρκινοειδή ιδεοληψία να μετασταθεί εκεί όπου πολλαπλασιάζεται ,τον ΣΥΡΙΖΑ . Φυσικά αν το νομίζει , αλλιώς θα επιβεβαιωθεί έτι περαιτέρω το πώς και το γιατί της ασήμαντης σταθερότητας ελαφρών βαρών των δημοσκοπήσεων…