Οι επικίνδυνες σχέσεις του Αλέξη και του Πάνου

Νίκος Γκιώνης 03 Ιουλ 2020

Έχουν πολλά γραφεί, σχεδόν έχει εξαντληθεί το θέμα της επικεφαλίδας, για το πλημμυρικό φαινόμενο των προσφάτων αποκαλύψεων.

Ωστόσο υπάρχει και μία πτυχή, μπορεί και περισσότερες , που συνδέει τα όσα αποκαλύφθηκαν - μα κι όσα εικάζουμε πως θα ειπωθούν ακόμη -με την εμφάνιση  μιάς επικίνδυνης  και ρέουσας λάβας , ενός μάγματος σημασιών που έλεγε κι ο Κ.Καστοριάδης , και που απειλούν δυνητικά την Δημοκρατία.

Όποιος κάνει τον κόπο να γκουγκλάρει στα ονόματα Παππάς ΑΝΕΛ ταυτόχρονα αναζητώντας  πληροφορίες θα διαπιστώσει συναντήσεις του Ν.Παππά με τον Π.Καμμένο ήδη από το καλοκαίρι του 14 , την ίδια στιγμή που δήλωναν πως επρόκειτο για συμβατικές ενημερώσεις και μόνον καθώς η Αριστερά δεν μπαίνει σε πολιτικές κουβέντες με την λαϊκιστική Δεξιά. Η ζωή έδειξε μάλλον το αντίθετο , καθώς δεν χρειάστηκε καν η αξιοποίηση  και τα θεσμικά δεδομένα της πρώτης διερευνητικής εντολής για πρώτη φορά απόσο θυμάμαι , τουλάχιστον μεταπολιτευτικά.

Δεν εκτιμώ πολιτικά τον Ν.Κωνσταντόπουλο, ούτε καν γιατί δίνει κατά το κοινώς λεγόμενο τους δικούς του , μα τα όσα είπε για τους διαλόγους του με τον Τσίπρα και την ελαφρότητα των απαντήσεων του δεύτερου δείχνουν την ηθική σκοπιά της ανερυθρίαστης απάτης , που κατήργησε κάθε ανεκτό και αιτιολογημένο θεσμικό που συνοδεύουν την όποια συνεργασία. Ουσιαστικά απονομιμοποιήθηκε το ουράνιο μήνυμα της Αριστεράς εν γένει ως εφευρήματος ηθικής πρωτίστως χροιάς περί αγαθότητος των προθέσεων , περί σεβασμού και άλλων φυσσαλίδων αφρού των γνωστών παιδικών παιχνιδιών.

Επρόκειτο για μιαν άναρχη επέλαση ορδών, μέσα στις οποίες όλοι εμόλυναν και εμολύνοντο ταυτοχρόνως υπό τους παγανιστικούς ήχους των σαλών του όχλου , ένα παραλήρημα ήταν αυτού που αποτελεί την αρνητική ερμηνευτική εκδοχή της λέξης Λαός.

Και στο μεταξύ κάτι περίεργοι τύποι την ίδια στιγμή , κόντρα στην ίδια την ροή της Ιστορίας και του ρόλου της στην ανάδειξη των νέων ελίτ, ντιλάριζαν με πρόσχημα ιδέες μηδέποτε αποδειχθείσες. Κουβέντιαζαν για τις άδειες στις νεοφυείς επιχειρήσεις για την κάνναβη – νομίζω πως κάποια από αυτές νομίμως κατέχει μέλος της οικογένειας του γνωστού αποσυρθέντος πολιτικού αυτής της συγκυβέρνησης - , κουβέντιαζαν για μαγαζιά και μαγαζάκια και την τιμή των μετοχών , ας πούμε κομψά , λέγανε για τα άδυτα των μυστικών υπηρεσιών και πως τους εμποδίζουν στις δουλειές τους με τον υπερκοριό , ίσως να κράταγαν και μερικά ο καθένας για τον εαυτό του σαν κι αυτό με τους προστάτες της νύχτας και τους δολοφονημένους κουμπάρους.

Δεν είχαν καμιά ταξική όρεξη εντέλει για να κάνουν υβριδικό Κομμουνισμό με ολίγη από Τσάβες , deals γενικώς επιχειρούσαν. Θυμάμαι τον υπερπατριώτη Δ.Καμμένο , που τον  ονομάτισαν  ο Ν.Βούτσης και ο Π.Καμμένος , να επιχειρεί αφανώς να αναλάβει το χρυσοτόκο καφενείο της Βουλής – ναι καλά θυμάστε , αυτός που διεγράφη και μετά έψαλε στην Βουλή τον Εθνικό Ύμνο με το χέρι στην καρδιά – κι αυτά να είναι μεταξύ τους γνωστά κι εκείνος μετά να ορίζεται Υφ.Δημοσίων Έργων για τρείς μέρες και να αποπέμπεται λόγω των εικόνων του Άουσβιτς , παραλλαγμένων εικόνων που δημοσίευε. Ναι είναι ο άλλος σύμβουλος επικοινωνίας στο Μαξίμου , ο πρώην μπάρμαν και άνεργος που σήμερα εμφανίζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Και στον όχλο μιλούσαν για τα ιδεώδη μιάς κάποιας Αριστεράς και την έντιμη συνεργασία δηλαδή ώσμωση όπως απεδείχθη με τον Κεντρώο , άντε Κεντροδεξιό , Π. Καμμένο.

Και τάχατες δεν ήξεραν πως ο φίλος τους είχε έμμισθο πολιτικό σύμβουλο τον Έλληνα Γκέμπελς , τον Υπουργό Τύπου της Χούντας – πρώην καθοδηγητή του Κ.Κ.Ουγγαρίας – Γεώργιο Γεωργαλά με συμφωνητικό μάλιστα παροχής υπηρεσιών , μπλοκάκι Δ.Π.Υ σα να λέμε . Και ήταν ο ίδιος ο Γεωργαλάς , που υπενόησε πως το βιβλίο για την 17Ν το έγραψε στα πλαίσια των συμβατικών του υποχρεώσεων. Ναι εκείνο το πράμα των 400 σελίδων , που παρουσίαζε εναλλάξ ή από κοινού τον Ανδρέα , τον Γιώργο Τσεκούρα και τον Πάμπλο ως ιδεολογικούς διακινητές της τρομοκρατίας. Και τον πήγε στα αστικά δικαστήρια , ενόσω ήταν κοινοβουλευτικός στην Ν.Δ , ο Γεωργαλάς τον άλλο για μη τήρηση συμπεφωνημένων. Πέθανε πριν λίγα χρόνια ο Γεωργαλάς , μήτε ξέρω τι απέγινε η υπόθεση , μήτε με νοιάζει. Τα ήξεραν αυτά εκεί οι έτεροι Καππαδόκαι και το θεώρησαν βαρύ το βιογραφικό του και έκαναν το deal μαζί του με συμβολαιογράφο όμως δικό τους , τον νεαρό τότε δρακογεννημένο .

Κι όταν σφίγγανε τα γάλατα βγάζανε είτε ανόητους ιδεοληπτικούς σαν τον Λαφαζάνη , είτε ευφυείς τακτοποιημένους με μόρφωση σαν τον Βαρουφάκη , τον Τσακαλώτο , τον Σταθάκη  να απλοποιούν για τον όχλο την μετάβαση μέσω του προτσές στην συστοιχία παραγωγικών δυνάμεων και παραγωγικών σχέσεων. Στο μεταξύ εμπορευματοποιούσαν στα πλαίσια της συμφωνίας του αιώνα κάθε ορατό και αόρατο δικαιωματισμό κι από την μία κι από την άλλη , ενώ όταν ο κόσμος άρχισε να μην αρκείται στις ανερμήνευτες ερμηνείες των λογής Τσακαλώτων , προσέλαβαν για τον πάγκο , για ανάσες βρε αδελφέ τρείς σωματοφύλακες της διανόησης κυρίως από το παλιό περιβάλλον Σημίτη μα κι άλλους με  εμπλοκή προσεκτική που βρέθηκαν δίπλα στον Ανδρέα και μετά παραδίπλα στον Ακη. Ένας Άλλιεν πολυπλόκαμων σκανδάλων κάθε μεγέθους και μορφής ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από το θέρος του 14 , τουλάχιστον. Μόνο που οι διαφορά με κάποιες περιώνυμες κάστες πολιτών της Κολομβίας και ενίοτε με τους φρουτεμπόρους της Βενεζουέλας , είναι πως εκείνοι γνωρίζουν και σέβονται το παιχνίδι καθώς και το ο, τι την επαύριον μπορεί να μην υπάρχουν. Εδώ ήταν σε παραλήρημα διαρκείας , που τους υποδείκνυε πως θα ζουν αιώνια κι ως το 3000 μ.Χ. και κατά συνέπεια μπορούν να δρούν κατά το γούστο τους.

Ναι σκανδαλα υπήρξαν από την εποχή της αρχαιότητος και σ΄όλες τις περιόδους της ανθρωπότητος ως σήμερα.

Με την διαφορά πως εδώ δεν έχουμε συμβατικό σκάνδαλο , παρά μιαν ευφυή πλην ανέτοιμη ομάδα σαλών που ήλθαν για μπίζνεσπλαν , που έλεγε ο ηλικιωμένος καθοδηγητής του Μαξίμου. Κι απότι φαίνεται το εννοούσε , όσο το κοινό αναστέναζε και βογγούσε.

Και μετά ήρθαν κάποιες μέλισσες παρέα με κοριούς και iphons για να μας πουν , ποια Αριστερά κλπ …..Για ένα μπιζνεσκάτι ήταν το παιχνίδι μα δεν ακολουθήθηκε το μοντέλο των πολιτών της συγκεκριμένης κάστας πολιτών -εμπόρων το επάγγελμα - της Κολομβίας. Ευτυχώς που ήσαν απρόσεκτοι , αφελείς , αδίστακτοι γιατί αυτή την ώρα αν συμπεριφέρονταν σαν τους άλλους που ανέφερα , τους φρουτέμπορους της  Μπολιβαριανής η Δημοκρατία μας δεν θα υπήρχε λόγων ευτελισμού της και η οικονομία μας θα ήταν τζόγος μυημένων στα διαδικτυακα κρυφοκλειδωμένα παιχνίδια του bitcoin