ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΣΥΡΙΖΑ

Θεόδωρος Ζαρέτος 31 Ιαν 2020

Η απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τελευταία στιγμή τον νόμο ώστε μετά την γνωμοδότηση της ανεξάρτητης αθλητικής αρχής για υποβιβασμό των δύο ΠΑΕ να λάβουν μικρότερη ποινή, είναι φανερό ότι υπήρξε επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού.

 

Όπως ήταν φυσικό και απολύτως αναμενόμενο, η αρχική γνωμοδότηση προκάλεσε την δικαιολογημένη οργή δύο θανάσιμα αντίπαλων κοπαδιών εριφίων του κοινωνικού βίου μας γνωστών και ως «λαού του ΠΑΟΚ» και «λαού του ΘΡΥΛΟΥ» που υπό την καθοδήγηση των ποιμένων τους Κων Κων Σαββίδη και Μαρινάκη αποδόθηκαν για μία ακόμη φορά στον υπέρ πάντων αγώνα της υπεράσπισης α) των κυριαρχικών δικαιωμάτων επί του εδαφικού χώρου τους και β) των παραδόσεων και του πολιτισμού των.

 

Αυτή η «μητέρα των μαχών», αυτή η απόλυτα ντροπιαστική αντιπαράθεση ημιηλίθιων μαζανθρώπων (που μόνο ως γεννήματα του σωλήνα ενός Χαξλεϊκού «Γενναίου Νέου Κόσμου» οφείλουμε να κατανοήσουμε) επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα, έχει τους ήρωες τους μάρτυρες και τους νεκρούς της.

 

Αν όμως στον μεταποδοσφαιρικό στίβο μας κυριαρχούν τα παραπάνω κοπάδια εριφίων, στο αντίστοιχου μεγαλείου μεταπολιτικό μας σανολίβαδο, βόσκει ένα λενινιστικό κοπάδι αμνών που ονειρεύεται αντικαπιταλιστικές μάχες και εφόδους στον ουρανό υπό τους απελευθερωτικούς ήχους των αλυσίδων του προλεταριάτου καθώς αυτές θα σπάνε.

 

Υπό την ιδιοκτησία της Κομιντέρν αυτό το κοπάδι επιχείρησε κάποτε να χωρίσει την χώρα στα δύο καταλαμβάνοντας την περιοχή που σήμερα υπερασπίζεται με το αίμα του ο λαός του ΠΑΟΚ ως ιδιοκτήτης της (γνωστή και ως Βόρεια Ελλάδα).

 

Εδώ όμως τελειώνει η πλάκα.

 

Νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν δώσει εντολή για αλλαγή του νόμου στάθμισε πολύ σοβαρά τους πραγματικούς παράγοντες που δεν θάπρεπε να ελέγξουν και να διαμορφώσουν την καθημερινή πολιτική:

*Tην παντοδυναμία του ένθεν κακείθεν φανατισμένου όχλου.

*Την παντοδυναμία της βλακείας του σοφού Λαού.

*Την παντοδυναμία της ατζέντας του μίσους και του διχασμού.

*Την παντοδυναμία μιας κοινωνίας που κανείς δεν μπορεί να την σώσει από την τρέλα της.

 

Tαυτόχρονα, αντιλήφθηκε έγκαιρα πού θα ήθελε να οδηγήσει την πολιτική αντιπαράθεση το αυτοεξαπατώμενο "αλητμπιρό" του νεοσταλινικού ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα του αρχηγού του

 

Η κατ΄εξακολούθηση και εξ απαλών ονύχων αυτοεξαπάτηση του λενινιστικού κοπαδιού "βασίζεται" στην αξιωματική παραδοχή ότι η μόνη ιστορία που μπορεί να αλλάζει κατά το συμφέρον του λαού, είναι η ιστορία του κομμουνισμού!

Ανατρέποντας οι ίδιοι την δική τους Ιστορία κάθε φορά που η πειστικότητα της πραγματικότητας είναι καταλυτικά ανατρεπτική, συνηθίζουν τόσο πολύ στην αυτοεξαπάτηση που πιστεύοντας πια και οι ίδιοι το ψέμα τους, είναι πανέτοιμοι να εξαπατήσουν τους πάντες.

 

Πρόκειται για ενός είδους μεταηθική, για μία καινοφανή καρκινογέννεση στο σώμα της νεωτερικής κοινωνίας που ΟΔΗΓΗΣΕ από τα Γκουλάγκ στο Άουσβιτς.

Πρόκειται για την δύναμη της μπαναλιτέ του κακού.

Μια μεταηθική που η Χάνα Άρεντ και άλλοι σπουδαίοι διανοητές εν μέρει μόνο μελέτησαν.

Γι αυτό χρειάζεται να σκάψουμε βαθύτερα.

 Να θυμηθούμε, ή μάλλον να μην ξεχάσουμε ποτέ, τον Σάρτρ να λέει "δυστυχώς οι επαναστάτες του 1793 δεν σκότωσαν αρκετούς" και τον Αραγκόν να γράφει σε ποίημά του "...σκοτώστε σύντροφοι μπάτσοι"!

 

Την γοητεία που ασκεί στην διανόηση η ιδέα να βρεθούν στο επίκεντρο της εξουσίας και με εργαλείο το λενινιστικό κοπάδι να οδηγήσουν τον λαό σε κάποιου είδους επίγειο παράδεισο ας την ξανανακαλύψουμε και στον Μάρξ, αλλά τις γενέθλιες στιγμές της ας τις αναζητήσουμε μέχρι τον Πλάτωνα.

 

Έχουμε δρόμο μπροστά μας και όπως μας συμβούλεψε κι ο ποιητής ας πάρουμε νερό μαζί μας γιατί όντως προβλέπεται πολλή ξηρασία, όπως έδειξε και η απόφαση της κυβέρνησης.

 

Δεν ξέρω αν ήταν σωστοί ή λάθος οι χειρισμοί που οδήγησαν σε αυτήν.

Ξέρω απλά ότι έσωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΠΑΟΚ αφού σύμφωνα με τον παλιό περί πολυϊδιοκτησίας νόμο θα υποβιβάζονταν και οι δύο αυτές ΠΑΕ στην Β? εθνική αφού ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη.

Τον αψύ βουλευτή της Ρωσικής Δούμας, κουμπουροφόρο Ιβάν Σαββίδη.

 

Ξέρω επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε ότι συμφέρει όλους τους Έλληνες να κυριαρχήσει στην ατζέντα της καθημερινότητας η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Κράτους και του επενδυτικού κλίματος αντί της μακρόχρονης επιβολής ενός ακόμα διχασμού που αξίζει μόνο σε κοπάδια αμνοεριφίων.

 

Έκρινε σωστά και έπραξε ανάλογα.

-Μα (θα μου πείτε) το έκανε εκμεταλλευόμενος τα τερτίπια του κοινοβουλευτισμού.

-Έ και πού είναι γραμμένο ότι αυτά είναι μόνο στη διάθεση του Αλέξη του σέντερ φορ της ΠΑΕ ΣΥΡΙΖΑ;