Ποτέ την Κυριακή

13 Σεπ 2014

Η δικαστική εξουσία ξαναχτύπησε.

.

Αυτή τη φορά και πάλι μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας.

.

Τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν τις Κυριακές γιατί οι Κυριακές είναι αφιερωμένες στον θεό και στην οικογένεια.

.

*Το λέει η Καινή Διαθήκη που είναι η αιώνια συμφωνία μεταξύ του θεού και της ανθρωπότητας!

.

*Το λέει και το Ελληνικό Σύνταγμα που απ’ ό,τι φαίνεται εκπορεύεται από την Αγία Γραφή!

.

*Το λέει και ο ελληνοχριστιανικός μας πολιτισμός που κατασκεύασε αυτό το Σύνταγμα καθ’ εικόνα και ομοίωση…!

.

*Το λέει και το συναμφότερον!

.

*Το έλεγαν ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος!

.

*Το λέει και σύσσωμη η αντιπολίτευση, των πετροποιημένων ΚουΚουέδων, των κυνικών ΣΥΡΙΖΑίων, των ψεκασμένων ΑΝΕΛ και των αλητοφασιστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

.

*Το λέει «ο εμπορικός και υπαλληλικός κόσμος» όπως γράφουν εφημερίδες και διαλαλούν τα μηδέποτε αδειοδοτηθέντα τηλεκανάλια, αλλά δεν διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τα Σωματεία σφραγίδες που δεν εκπροσωπούν ούτε το 3% των εμπόρων και των υπαλλήλων που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

.

*Το λέει πάνω απ’ όλα το Συμβούλιο της Επικρατείας.

.

Ένα σκοτεινό μόρφωμα που τα τελευταία χρόνια κατεδαφίζει μεθοδικά, συνειδητά και προβοκατόρικα την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

.

Ένα θεσμικό κέντρο απονομής δικαιοσύνης που διεκδικεί και κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μέρος παραθεσμικής εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

.

Ένας μηχανισμός, που καθυστέρησε (προ κρίσης) επί πέντε ολόκληρα χρόνια την κατασκευή της Περιφερειακής Υμηττού (Κατεχάκη) με ανυπολόγιστο κόστος για όλους μας και έχει εργολαβικά αναλάβει (τα χρόνια της κρίσης) να βγάζει ταχύτατα αντισυνταγματικές, τις κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν σκοπό να εκσυγχρονίσουν έστω και ελάχιστα τη χώρα μας για να μπορέσει να βγει από την πολύπλευρη κρίση συντεταγμένα.

.

 

.

Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται υποκριτικά «…..στο δικαίωμα του ελευθέρου χρόνου και της απολαύσεώς του από κοινού με την οικογένειά τους κατά την κοινή αργία της Κυριακής καθώς και στο δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, παρίσταται αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη».

.

 

.

Αυτά λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

.

Αλλά ποιάς επικρατείας;

.

Γιατί εδώ πρόκειται για την επικράτεια της υποκρισίας της θρησκοληψίας και της οπισθοδρόμησης.

.

Υποκρισίας, αφού υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη, πάνω από 30 ειδικότητες και επαγγέλματα  που δουλεύουν τις Κυριακές εδώ και αιώνες.

.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

.

Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Νοσοκομεία, Συγκοινωνίες, Μεταφορές, Καφετέριες, Ταβέρνες, Βενζινάδικα, Ανθοπωλεία, Τυχερά Παιχνίδια, Αθλητικές εκδηλώσεις, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Γεωργία, Χαλυβουργία, Ορυχεία, Δημόσια και Ιδιωτικά Εργοτάξια, εκτός κι αν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια εργαζομένων είναι…. η εξαίρεση του κανόνα!

.

Θρησκοληψίας και οπισθοδρόμησης, γιατί η απόφαση αναφέρεται σε έναν κόσμο που υπήρξε όταν κοσμική και θρησκευτική εξουσία ταυτίζονταν και έπρεπε ο γεωργός (ο μόνος τότε εργαζόμενος άνθρωπος) μετά από ατέλειωτες ώρες εξοντωτικής εργασίας (για να συντηρήσει ιερατείο και άρχοντες) να πάει στην εκκλησία για να καθοδηγηθεί πνευματικά ώστε ν’ αντέξει τις κακουχίες και να συμβιβαστεί με την επίγεια υπερεκμετάλλευση, προκειμένου να εξασφαλίσει αιωνίως πρώτο τραπέζι πίστα στην επουράνια απελευθέρωση.

.

Σήμερα αυτή η μορφή εξουσίας υπάρχει ή στις κοινωνίες του Αμαζονίου ή στις κοινωνίες κάθε είδους ιδεολογικού ταλιμπανισμού, θρησκευτικού, πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού.

.

 

.

Αλλά αυτές οι κοινωνίες δεν έχουν Συμβούλιο της Επικρατείας.

.

Έχουν μάγους και φυλάρχους

.

Έχουν προλεταριακό κόμμα νέου τύπου.

.

Έχουν Μπιν Λάντεν και ιντερνετικούς αποκεφαλισμούς απίστων.

.

Έχουν ένα μοναδικό κέντρο πολυπλόκαμης αυταρχικής εξουσίας που συμπεριφέρεται όπως το Συμβούλιο της Ελληνικής Επικρατείας.

.

 

.

Βέβαια, όπως όλοι μας, δεν μπορώ να διεκδικήσω το αλάθητο της άποψής μου.

.

Άλλωστε εκείνη τη μακρινή πρωτομαγιά του 1866, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι εργάτες του Σικάγο κατέβηκαν σε απεργία διεκδικώντας αιώνια κυριακάτικη αργία, κυριακάτικο εκκλησιασμό και κυριακάτικο πικ-νικ  με την οικογένεια, ή έστω με τη γκόμενα, αντί οκτώ ώρες δουλειάς και 16 ώρες αυτοδιάθεσης για ψυχαγωγία και ανάπαυση καθώς υποστήριζαν προ κρίσης οι κομμουνισταί και οι συνοδοιπόροι των, αλλά μετά το εξέχασαν, ίσως επειδή εδιάβαζαν την 18η Μπρυμαίρ.

.

Την ελληνοπρεπή απάντηση στο παραπάνω ιστορικό ερώτημα έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας με την τελευταία του απόφαση

.

Των δικαστών ομού μετά των κομμουνιστών.

.

Ορθοδόξων Κουτσουμπαϊστών και ανορθοδόξων Τσιπραϊστών.

.

Μιλάμε για άλλες φυλές

.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ανακοινώσεις περί ίδρυσης κινήσεων και πρωτοβουλιών για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.Ήδη παράγουμε περισσότερες απ’ όσες μπορούμε να καταναλώσουμε, οπότε δεν βγαίνουμε από την κρίση (μας) με τίποτα.

.

Εκτός κι αν προσφύγουμε και εμείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

.

 

.