Σκέψεις για την πρόταση μομφής και τη στάση του ΚΙΝΑΛ.

Γιώργος Κουκουβιτάκης 28 Ιαν 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι με την πρόταση μομφής δεν θα πέσει, αλλά θα συσπειρωθεί η κυβέρνηση. Θα την ενισχύσει δεν θα την βλάψει, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα. Επιθυμεί να επενδύσει στην δυσαρέσκεια της συγκυρίας και να εκβιάσει το ΚΙΝΑΛ να στοιχηθεί πίσω του. Επιθυμεί να εμφανιστεί ως μοναδικός αντίπαλος κυβερνητικός πόλος και να ανακόψει την άνοδο του ΚΙΝΑΛ. Ο Τσίπρας διαβάζει τις δημοσκοπήσεις και ανεξάρτητα από όσα είναι υποχρεωμένος να πει δημόσια, νοιώθει την καυτή ανάσα του Ανδρουλάκη και θέλει να δείξει ότι έχει τις πολιτικές πρωτοβουλίες στην αντιπολίτευση. Ουσιαστικά αδιαφορεί για την νίκη της Ν.Δ στις επόμενες εκλογές, παραιτείται από την προοπτική της εξουσίας και αποσκοπεί στη διατήρηση της δεύτερης θέσης.
Το ΚΙΝΑΛ οφείλει να μην παγιδευτεί στις μικροκομματικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Να κινηθεί αυτόνομα και να μπει μπροστά, ούτε πίσω ούτε πλάι στο ΣΥΡΙΖΑ. Να αξιοποιήσει την ευκαιρία να παρουσιάσει την δική του πολιτική. Να βρει διέξοδο ψηφίζοντας την πρόταση μομφής χωρίς σύνδεση και σε αντιπαράθεση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουμε και τόσο ακριβά πληρώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν.
Ναι η κυβέρνηση απέτυχε μετά την άριστη διαχείριση στο πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης. Σήμερα ξεπεράσαμε τους 23.000 θανάτους και βρεθήκαμε στη χειρότερη θέση της Δυτικής Ευρώπης. Η πανδημία θα έσπερνε λιγότερο θάνατο αν η κυβέρνηση απαντούσε νωρίτερα, με δραστικότερα μέτρα και με συστηματικούς ελέγχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ότι η πολιτική του θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα γιατί υπονόμευε διαρκώς τα μέτρα, επειδή δήθεν αφαιρούσαν ατομικά δικαιώματα, ήθελε λιγότερα, όχι περισσότερα μέτρα, αμφισβήτησε την αξία των εμβολίων αρχικά και κινδυνολόγησε αργότερα με το περίφημο ξεστοκάρισμα του AstraZeneca. Ουσιαστικά επένδυσε στην υγειονομική καταστροφή της χώρας. Αντίθετα το ΚΙΝΑΛ στήριξε το πρώτο Lockdown και είχε μια ήπια αντιπολιτευτική στάση υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ ενώ επικοινωνιακά ενίσχυσε και την εκστρατεία εμβολιασμού που δεν ήταν επιτυχής, τουλάχιστον όσο το εξαιρετικό εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Ναι η κυβέρνηση απέτυχε και στην Πολιτική Προστασία. Το μαρτυρούν τόσο η πρόσφατη χιονοθύελλα (Ελπίδα) όσο και η προηγούμενη (Μήδεια) Και φυσικά δεν ξεχάσαμε τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια και την Βαρυμπόμπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να επιδείξει καλύτερη αλλά πολύ χειρότερη πολιτική στην Μάνδρα και το Μάτι. Αντίθετα το ΚΙΝΑΛ μπορεί να υπερηφανεύεται για την υποδειγματική διαχείριση του καταστροφικού σεισμού της Αττικής το 1999 απο την κυβέρνηση Σημίτη, την χειρότερη φυσική καταστροφή που έζησε η πρωτεύουσα : Χωρίς ρεύμα, νερό, επικοινωνίες, εκατοντάδες εγκλωβισμένους σε ερείπια, χιλιάδες άστεγους και στήριξη στην τεχνολογία του περασμένου αιώνα, όπως μας θύμισε ο Παναγιώτης Λούσκος
Από ανάρτηση στο Facebook