Τι σημαίνει η «αυτοπαράδοση» του κ. Τσίπρα στους καθ ομολογίαν τους διεφθαρμένους;

Θεόδωρος Ζαρέτος 29 Ιαν 2021

Κορυφαία στιγμή διαφθοράς την περίοδο 1988-1989 ήταν η απόπειρα πώλησης του νόμου Κουτσόγιωργα 1806/88 του γνωστού και ως «κουτσονόμου», με αγοραστή τον καταδικασμένο αχυράνθρωπο σκοτεινών συμφερόντων Γ. Κοσκωτά.

 

Είχαμε μείνει εμβρόντητοι ακούγοντας αρχικά στον 9.84 και στη συνέχεια στα λαϊκά κασετάδικα της οδού Αθηνάς, την κασέτα της συνομιλίας μεταξύ της συζύγου Κοσκωτά και του δικηγόρου Κου Γιάννη Ματζουράνη, να ζητάει από τον τελευταίο να επιστρέψει  τα δύο εκατομμύρια δολλάρια αφού ο νόμος δεν δούλεψε και εκείνος να της λέει ότι δε μπορεί να της τα επιστρέψει, διότι τα κατέθεσε στον λογαριασμό του Κουτσόγιωργα! 

Ο Κος Γιάννης Ματζουράνης δηλαδή, υπήρξε κορυφαίο πρόσωπο του κύκλου της διαφθοράς. Σύμφωνα μάλιστα με την ειδησεογραφία της εποχής, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της συνομιλίας του, πήγε στις 3 Μαρτίου του 1989 https://roides.wordpress.com/2016/10/21/21oct16/   και ομολόγησε την πράξη του ώστε να γλυτώσει την προφυλάκιση. 

Και προφυλακίστηκε αμέσως!

 

Αυτό ας το έχει υπ? όψη του ο κ. Τσίπρας, ως προς την ποιότητα των εμπνεύσεων του νέου καθοδηγητή του που – απ? όσα λέγονται – τον θαυμάζει!

 

Αλλά ο (καθ? ομολογίαν του διεφθαρμένος) καθοδηγητής του κ. Τσίπρα Κος Γιάννης Ματζουράνης γίνεται για δεύτερη φορά κορυφαίο πρόσωπο, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου αντί του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που κατά περίεργο τρόπο η κυβέρνηση Τσίπρα παραμέρισε από την υπόθεση, στον διαγωνισμό/παρωδία Παππά, με τα βοσκοτόπια, τους Λιβανέζους και – προσοχή σ αυτό - την τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ σε ρόλο Τράπεζας ΚΡΗΤΗΣ https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1057988/oi-stenes-sheseis-kalogritsa-me-tsipra-pappa-kai-to-geuma-se-taverna/  με σκοπό να φιμωθεί η ελεύθερη πληροφόρηση από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου. https://www.tovima.gr/2016/09/03/politics/apo-tin-taratsa-tis-nomikis-ston-koytsogiwrga-kai-ston-pappa/

 

Αλλά το κακό τρίτωσε:

Από προχτές ο (καθ? ομολογίαν του διεφθαρμένος) Κος Γιάννης Ματζουράνης γίνεται ο αντ αυτού του Κου Τσίπρα, ως νομικός εκπρόσωπός του στην αγωγή που έκανε κατά της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και δύο δημοσιογράφων της, για το γνωστό θέμα της βίλας του πεντακοσάρικου, σε κάποια λαϊκή γειτονιά του Σουνίου παρά θιν αλός.

 

Είναι προφανές ότι προσλήφθηκε ως σοβαρός «εμπειρογνώμονας» στην πολύ λεπτή αυτή υπόθεση. Διότι ο έτερος δικηγόρος – που δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά  θυμίζει δημόσιους ακκισμούς του Βαρουφάκη – μάλλον για την βαρουφακική φλυαρία προσλήφθηκε, ώστε να αγορεύει μόνος του και να ακούει τον εαυτό του. Χρειάζεται και η φλυαρία για να συσκοτίζονται τα πράγματα και να μην γνωρίζει κανείς ποιο είναι το πρωτεύον και ποιο το δευτερεύον.

 

Σε μία όμως φαινομενικά τόσο απλή υπόθεση, που ένα μέρος της ανατίθεται στην φλυαρία, όπως προκύπτει από την δημόσια δήλωση του έτερου δικηγόρου, τι δουλειά έχει ο εκ των  κορυφαίων εν ζωή – διότι ο Κουτσόγιωργας πέθανε – καθ? ομολογίαν του διεφθαρμένος του σκοτεινού «κουτσογιωργικού» παρελθόντος;  

 

Γιατί δεν αρκούνται στον εσμό του Άκη;

Και κυρίως: Τι σημαίνει η πρόσληψη ενός εξ ιδίας πείρας εμπειρογνώμονα σε θέματα διαφθοράς; (Είπαμε: ο έτερος απλώς φλυαρεί). Ποια σκοτεινά πράγματα μεθοδεύονται ή/και καλύπτονται; 

 

Ποιο είναι το καινούργιο «κόλπο» που ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας;

 

Και τι θα πει ο κ. Τσίπρας στους πατεράδες μας;

Οι οποίοι έκαναν– γι αυτό που πίστευε ο καθένας – ακόμη και εμφύλιο πόλεμο και εν τούτοις, επειδή δεν ήταν διεφθαρμένοι, δεν διαλύθηκε η χώρα;

 

ΥΓ Στα όσα σκοτεινά μεθοδεύει ο κ. Τσίπρας θα αποτύχει όταν αποδειχθεί ότι ο δικηγόρος του θα είναι τόσο αποτελεσματικός, όσο ήταν και απέναντι στον εαυτό του:

Όταν αυτοκαταγγέλθηκε για διαφθορά προκειμένου να αποφύγει τη φυλακή και κατέληξε στη φυλακή