Τίποτα στην πολιτική δεν καθορίζεται από την τύχη

Παναγιώτης Λούσκος 31 Δεκ 2016

Καλημέρα Manos Epitropakis……
– Μελέτησα με μεγάλη προσοχή , την ανάρτηση σου , για την φημολογούμενη κίνηση μερικών συντρόφων μας , της Αννας , του Γιώργου και άλλων τις επόμενες μέρες .
– Με εξέπληξε τόσο το περιεχόμενο της , οσο και τα δίλληματα – ερωτηματικά , τα οποία θέτεις .
– Και εξηγούμε οσο πιο απλα μπορώ :
1) Το βασικό ερώτημα #ποιος_χρωστα_τι_και_σε_ποιον# δηλαδή αν τα στελέχη χρωστούν στην ΠΑΡΑΤΑΞΗ ….η….το αντίστροφο , εχει χρησιμοποιηθεί κατα κόρον στο παρελθόν και απο πολλούς .
– Η προσωπική μου άποψη ειναι πολύ μακρυά απο τις εικαζομενες <<οφειλές>> που υπονοείς .
Γιατί Μανο μου , η πολιτική συμμετοχή #ΟΦΕΙΛΕΙ# να ειναι #ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ# χωρίς προσδοκούμενα κάθε φορά ανταλλάγματα .
Επιπλέον ειναι γνωστό οτι η ΠΑΡΑΤΑΞΗ , στο διαβα των 40 χρόνων ιστορίας της , τίμησε πολλούς αλλά και τιμήθηκε απο πολλούς .
– Γνωρίζουμε όλοι πια οτι υπήρξαν στελέχη μας που τίμησαν τ αξιώματα που τους εμπιστεύτηκε η ΠΑΡΑΤΑΞΗ , αλλά και στελέχη που προσέβαλαν αυτά τ αξιώματα . Ειναι λαθος λοιπόν να ισοπεδώνουμε τις ΑΞΙΕΣ , και να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι ΟΛΟΥΣ .
Εν προκειμένω στα δυο στελέχη που αναφέρθηκες , πιστεύω οτι τα τίμησαν και γι αυτο άλλωστε και οι ίδιοι τιμήθηκαν πολλες φορες απο τους πολίτες .
2) Το ερώτημα ποιος χρωστά τι και σε ποιον , είχε νοημα όταν το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε στο πολιτικό προσκήνιο , γιατί είχε την πολιτική , ιδεολογική υπέροχη και ηγεμονία στην κοινωνία . Όποτε ήταν φανερό οτι οι οποίες τάσης αυτονόμησης είχαν ως βάση προσωπικές επιλογές και στρατηγικές .
3) Σημερα που η ΠΑΡΑΤΑΞΗ εχει απωλέσει αυτη την υπέροχη και βρίσκεται σε διαρκώς φθίνουσα πορεία , το ερώτημα μπορεί να ειναι τι χρωστά ο ένας στον αλλο ???????
Δηλαδή με αλλά λόγια το μείζον πρόβλημα μας σημερα ειναι οι αποκλίνουσες πορείες στελεχών που θήτευσαν σε αξιώματα ?????
Πιστεύει κανεις στα σοβαρά οτι εάν όλοι επανακάμψουν ειναι δυνατόν η ΠΑΡΑΤΑΞΗ να ηγεμονεύσει ξανά .
Το βασικό και μείζον κατα την γνώμη μου σημερα φιλε , ειναι ο πολιτικός και ιδεολογικός προσανατολισμός μας .
Πως διαβάζεις σημερα την νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα και βέβαια τι πολιτικά και ιδεολογικά εργαλεία χρησιμοποιείς .
Πως κατοχυρώνεις ΑΥΤΟΝΟΜΟ αλλά και ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ και ΠΡΟΤΑΣΗ .
Πως διαμορφώνεις το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ δηλ τον ΦΟΡΕΑ ΣΟΥ , που θα μπορέσει ν ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις .
– Ολα τα παραπάνω πρέπει ν αποτελούν τα ζητούμενα των αναλύσεων και των στοχασμών μας .
– Σημερα στοχεύουμε στην αντίθετη ακριβως κατεύθυνση . Ενάμιση χρόνο μετα τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας , κάνουμε διαρκώς κύκλους γύρω απο τον εαυτό μας , βυθιζόμενοι σε διαρκή στασιμότητα .
Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί ολα τα συντηρητικά πολιτικά ρεύματα κι εμείς είμαστε απλοί θεατές και σχολιαστές διαφόρων προσωπικών κινήσεων και στελεχών , που στο παρελθόν θήτευσαν στους κόλπους μας .
– Στο σημείο αυτο φιλε αναδύεται και το ΜΕΙΖΟΝ κατα την γνώμη μου ερώτημα : Τυχαία γινεται αυτο ??????????????????
Η απάντηση πιστεύω σ αυτο το βασανιστικό ερώτημα ειναι απλή : ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΧΗ .
Υπάρχουν κάθε φορά επιλογές , απόψεις και αποφάσεις που σηματοδοτούν τον δρόμο σου .
Στην ΠΑΡΑΤΑΞΗ σημερα , συγκρούονται δυο βασικές απόψεις : Η πρώτη που θεωρεί οτι θ αποκτηθεί ξανά η πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία στο επικοδομημα , με μια απλή αναφορά στο ένδοξο παρελθόν και στις παραδοσιακές ΑΞΙΕΣ που κάποτε εκφράσαμε και η δεύτερη που θεωρεί οτι οι αλλαγές που ηδη έχουν συμβεί και ιδιαίτερα η βαθύτατη οικονομική κρίση που βιώνουν οι πολίτες τα τελευταία έξι χρόνια ΑΠΑΙΤΟΥΝ αλλες διαφορετικές επιλογές , αλλες διαφορετικές προσεγγίσεις , ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ απόψεις , άλλη μορφής οργανωςη του υποκείμενου , για να επανακάμψουμε ως ηγεμονική δύναμη .
Τολμώ να προσθέσω επιγραμματικά οτι συγκρούεται η λογική του ΜΙΚΡΟΥ και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ <<ΜΑΓΑΖΙΟΥ>>….. μ αυτήν του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΗΓΕΜΟΝΙΚΟΥ .
Εδώ βέβαια αναδύεται και το συνεπακόλουθο ζήτημα της πολυπόθητης ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ των προσώπων . Εχει πολύ μεγάλη σημασία ποιες απόψεις θα επικρατήσουν και ποιοι θα ειναι οι φορείς αυτών των απόψεων .
Θέλω εδώ να σου επισημάνω φιλε , γιατί ισως να μην το γνωρίζεις , οτι η τελευταία σοβαρή πολιτική και ιδεολογική ανανέωση προσώπων στο ΠΑΣΟΚ , έγινε στην σύγκρουση του συνεδρίου το ’96 . Τότε που βγήκε και η τελευταία ουσιαστικά φουρνιά των νέων στελεχών με σαφή πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμο . Σ αυτήν την φουρνιά των στελεχών ανήκουν και οι σύντροφοι για τους οποίους γινεται λόγος σημερα .
Επιπλέον δεν θα ήθελα να μπω στον πειρασμό της ονοματολογίας όπως έκανες εσυ και κάποιοι άλλοι σύντροφοι μας αυτές τις ημέρες , αλλά απλα να σου επισημάνω οτι η θητεία νέων προσώπων σε ύπατα αξιώματα της κομματικής ιεραρχίας και για μεγάλο διάστημα δεν σηματοδοτήθηκε πάντα και απο ανάλογες προωθητικές και σύγχρονες επιλογές και πρωτοβουλίες . Εσχάτως δε , παρατηρηται και ενα ιδιόμορφο σιωπητήριο με αποκορύφωμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο κοινοβούλιο και την συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΣΥΜ .
Πιστεύω οτι και εκεί υπάρχουν <<νέοι>> που όπως αναφέρεις στην ανάρτηση σου εκτιμάς , αλλά επέλεξαν να συμπεριφερθούν ως συμπληρωματικοί Μαυρογιαλούροι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , ενώ δημόσια έχουν εξαντλήσει ολο το ελληνικό λεξιλόγιο των τσίτατων βρίζοντας τους .
Με αλλά λόγια τελος , αγαπημένε μου Μανο , το ερώτημα και το δίλλημα σημερα ειναι ακριβως το αντίθετο απ αυτο που εσυ βάζεις : Ειναι σε θέση η σημερινή ηγεσία της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ να προσφέρει αυτά που οφείλει σ αυτήν και στην ιστορία της …..η…..ΟΧΙ .
Γιατί οσο δεν απαντάμε σ αυτο το ερώτημα , οσο δεν εξηγούμε οτι ενάμιση χρόνο δεν έγινε απολύτως τίποτα , τόσο αυτές οι προτωβουλιες θα πολλαπλασιάζονται και θ αναζητούν απο άλλους δρόμους το ΝΕΟ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ .
Αλλά τότε , δεν θα φταίει κανεις άλλος εκτός απο εμας που θα μετατραπούμε σε <<λογιστές>> οφειλών και χρεοστουμενων , της ιστορικής διαδρομής διαφόρων που είτε τιμήθηκαν είτε τίμησαν την ΠΑΡΑΤΑΞΗ .
Πάντα με αγάπη Παναγιώτης …..