ΣΜΑ και ΣΜΑrt Δήμαρχοι

Μάνος Γλαμπεδάκης 04 Μαϊ 2020

Ψηφίζεται σήμερα από την βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο οποίο προβλέπονται 23 Σταθμοί Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων, μεταξύ τους και του δήμου Πειραιά στο …Κερατσίνι! Ναι στο Σχιστό!

Παράλογο; Τόσο παράλογο που μένουμε άναυδοι μπροστά στους ξετσίπωτους τακτικισμούς και συμφωνίες «κυρίων» ανάμεσα σε έναν υπουργό και δυο δημάρχους. Κι αν ο τακτικισμός του υπουργού αποτελεί ένα άλλο σημείωμα ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος, «να κλείσουμε το βάσανο κι ας πάνε να γ@μηθούνε» που το ζήσαμε πολλές φορές στο παρελθόν με τελευταία την περίφημη υπόθεση oil one όπως ξεκίνησε το 2012 και επεκτάθηκε το 2017-18, οι τακτικισμοί των δημάρχων Πειραιά και Κερατσινίου-Δραπετσώνας λόγω αμεσότητας με μας του υπηκόους (όπως μας αντιλαμβάνονται και μας καταγράφουν) των δήμων τους είναι διαφορετικού ενδιαφέροντος.

Από την μια ο Πειραιώς.

Πρέπει κάτι να σκεφτεί με την διαχείριση των σκουπιδιών του. (Εδώ με την κυριολεκτική έννοια). Αυτό το δύσκολο «κάτι» αν γίνεται να ενοχλεί όσο λιγότερο τους υπηκόους του. Δεν βάζουμε περιβαλλοντικά ζητήματα. Στα παπάρια μας αυτά. Μιλάμε για ενόχληση. Που να στήσεις ΣΜΑ και να μην νιώθουν ενόχληση οι περίοικοι; Δεν είμαστε και τίποτα ευρωπαίοι, από την μια να δημιουργούμε εγκαταστάσεις πρότυπα που δεν καταλαβαίνεις τι είναι και από την άλλη οι υπήκοοι όπως τους μεγαλώσαμε να διαθέτουν υψηλό δείκτη κοινωνικής κατανόησης. Η μόνη λύση, εκτός των ορίων του δήμου. Φυσικά σε ιδιόκτητο οικόπεδο, δεν θα κάνουμε κατάληψη, αλλά εκτός ορίων του δήμου. Κάποιος υπουργός θα βρεθεί να αλλάξει τις χρήσεις γης στο οικόπεδο μας πάντα για λόγους δημόσιου συμφέροντος, ξέρουν καλύτερα τις διατυπώσεις αυτοί, κάπως θα τα βρούμε και με τον δήμαρχο της άλλης περιοχής.

Δεν είναι ακριβώς ο γνωστός παλιός «βλαχοδήμαρχος» με τα έργα του οποίου γελάμε καμιά φορά, είναι ο σύγχρονος μοβόρος που ο σκοπός του αγιάζει τα μέσα και τα έργα του.

Ο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Δεν χρειάζεται καν να σκεφτεί. Έχει σκεφτεί από χρόνια τώρα και ξέρει ότι τα πάντα όλα βολεύονται με μια ανακοίνωση που θα περιέχει οπωσδήποτε την καταδίκη της πλουτοκρατίας, το αγνό και έντιμο αίμα της περιοχής που οι ξένοι κοιτούν να μαγαρίσουν και να εκμεταλλευτούν και οπωσδήποτε, χωρίς αναστολές, αν χρειαστεί θα τεθεί επικεφαλής κάποιων κινητοποιήσεων, ξέρετε από το δημαρχείο Κερατσινίου μέχρι το επίδικο σημείο. Κάπου 2,5 χιλιόμετρα είναι με αργό βήμα, δεν γίνεται γρήγορο αν και οι γιατροί συστήνουν γρήγορο για καλύτερα αποτελέσματα στο κυκλοφορικό. Θα γυρίσει με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Τέλος πάντων κάπως έτσι υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί, μπορεί και όχι. Αυτό που μετρά είναι οι υπήκοοι να το χρεώσουν «στους άλλους» αν δεν ακυρωθεί.

Δεν είναι ακριβώς ο γνωστός παλιός «βλαχοδήμαρχος» με τα έργα του οποίου γελάμε καμιά φορά, είναι ο σύγχρονος μοβόρος που ο σκοπός του αγιάζει τα μέσα και τα έργα του.

Αγαπητοί συντοπίτες και συντοπίτισσες σας βρωμάει τα βράδια η μελισσανιδίλα;

Φυσικά φταίει η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις του 12 και του 17. Αλλά πιο πολύ φταίνε οι δήμαρχοι μας είτε ως «κότα» χωρίς να βγάλει άχνα ο πρώτος, είτε ως «κότα» με πολλά κακαρίσματα ο επόμενος.

(θα) σας ενοχλεί το ολοκαίνουργιο ΣΜΑ στο Σχιστό που θα κάνει και προσλήψεις προσωπικού (ρουσφέτια του δήμου Πειραιά);

Φυσικά φταίει η πλουτοκρατία και η κυβέρνηση του 2020. Αλλά πιο πολύ θα φταίει ο δήμαρχος μας που ως «κότα» θα ακούσουμε πολλά κακαρίσματα αλλά τα αυγά θα τα φάμε στο κεφάλι και θα έρχονται από άλλη μεριά.