Μόνο το εμβόλιο

Θανάσης Γεωργακόπουλος 01 Απρ 2021

Το τρίτο κύμα της πανδημίας επιμένει και δείχνει τα δόντια του.

Συμβαίνει σε όλες τις χώρες, με διαφορετικό, βέβαια, χρονισμό.


Οι αιτίες του φαινομένου ειδικότερα για τη χώρα μας είναι, συνοπτικά, οι παρακάτω:

1) Η κυριαρχία της -ευκολότερα διαδιδόμενης- βρετανικής μετάλλαξης.

2) Η εκρηκτική άνοδος των συγκεντρώσεων/διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο για Κουφοντίνα και άλλα θέματα.

3) Το συστηματικό σαμποτάζ της αντιπολίτευσης (κυρίως της αξιωματικής) στα μέτρα, όχι μόνο μέσω των διαδηλώσεων αλλά με τη διαρκή όσο και αντιφατική αμφιβήτησή τους, που τα απονομιμοποιούσαν σε μερίδα πολιτών.

4) Η εύλογη κούραση των πολιτών από τα περιοριστικά μέτρα αλλά και ο ταυτόχρονος "κωλοπαιδαρισμός" (κάθε ηλικίας και όχι μόνο των νέων) που οδήγησε σε αμφιβήτηση των μέτρων στην πράξη.

5) Η "κούραση της κυβέρνησης" όσον αφορά τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, καθώς, ιδιαίτερα μετά το μεμονωμένο επεισόδιο στη Νέα Σμύρνη, "έπαθε Πάκη" και μηδένισε το ελεγκτικό έργο στην Αττική. Αλλά και η άρνησή της, νωρίτερα, να "σπάσει αυγά" π.χ. σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών.


Τούτων δοθέντων οι σημερινές ανακοινώσεις για ένα "μικρό άνοιγμα" δεν με πείθουν πως πρόκειται να λειτουργήσουν θετικά στην αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας. Εκτός κι αν συνοδευθούν με μια στροφή 180 μοιρών, όσον αφορά το "Πάκης effect" και οι έλεγχοι γίνουν σαρωτικοί. Εκτός κι αν φωτίσει ο Θεός την αντιπολίτευση και σταματήσει το -παντί τρόπω- υγειονομικό σαμποτάζ.

Εν ολίγοις η ελπίδα μας, πλέον, βρίσκεται κυρίως στην πρόοδο των εμβολιασμών.


Υ.Γ. Ευτυχώς όσον αφορά το τελευταίο, παρά τα προβλήματα στην ποσότητα ευρωπαϊκής αιτίας, το πρόγραμμα του εμβολιασμού στη χώρα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά και έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση διεθνώς όσον αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται.



Από ανάρτηση στο Facebook