ΔιαΝΕΟσις: Ο Θ. Γεωργακόπουλος και ο Κ. Πιερακάκης μιλούν για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα (video)

Αντώνης Τριφύλλης 21 Ιουν 2019

 

 Ο Θ. Γεωργακόπουλος και ο Κ. Πιερακάκης μιλούν στον Αντώνη Τριφύλλη

Η συνέντευξη δόθηκε στην «Μεταρρύθμιση» τον Ιούνιο του 2017

Η «Μ» ευχαριστεί τον κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλο και τον κ. Κυριάκη Πιερρακάκη για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησαν.
Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις και ο κ.Πιερρακάκης Διευθυντής Ερευνών.
Η διαΝΕΟσις είναι ένας ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός που:
o Παράγει μελέτες και ερευνητικό έργο πάνω στα σημαντικά θέματα της εποχής μας, επιδιώκοντας να προσφέρει συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής.
o Διενεργεί σε βάθος δημοσιογραφικές έρευνες δίνοντας έμφαση στην τεκμηριωμένη ανάλυση και την ολοκληρωμένη πληροφόρηση.
o Αναπτύσσει εργαλεία και πρωτοβουλίες στον χώρο των ανοιχτών δημοσίων δεδομένων, με στόχο τη συλλογή, επεξεργασία και δημοσίευσή τους.
Με την φιλοδοξία να συνεισφέρει στο δημόσιο διάλογο προσφέροντας τεκμηριωμένα στοιχεία και ρεαλιστικές λύσεις σε μεγάλα κρίσιμα θέματα, το ερευνητικό έργο της διαΝΕΟσις προσπαθεί να απαντήσει στο βασικό ερώτημα Πώς να έρθει στη χώρα η ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική της συνοχή;
Ενδεικτικά, τομείς επικέντρωσης της ερευνητικής δραστηριότητας του οργανισμού είναι: Επενδύσεις, φορολογία και απασχόληση, Τεχνολογία και Καινοτομία, Περιβάλλον, Κράτος & Δημόσια Διοίκηση, Θεσμοί & Πολιτικό Σύστημα, Φτώχεια & Ανισότητα, Κοινωνικό Κράτος, Υγεία & Ασφάλιση, Παιδεία & Εκπαίδευση, Δικαιοσύνη.
Η διαΝΕΟσις δεν συνδέεται με κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη, κυβέρνηση ή κυβερνητική επιλογή, δεν αποτελεί οργανισμό lobbying ή μοχλό πίεσης, δεν εκφράζει τα συμφέροντα κανενόες επιχειρηματικού κλάδου ή άλλου φορέα.